25 januari 2024

Nieuwe site helpt Zeeuws-Vlaamse patiënt de juiste zorg kiezen

Heeft u de nieuwe website van de huisartsenposten in Zeeuws-Vlaanderen al gezien? Nucleuszorg lanceerde onlangs huisartsenpostzvl.nl. Een overzichtelijke website die de patiënt in Zeeuws-Vlaanderen ’s avonds, ’s nachts of in het weekend helpt de juiste zorg te kiezen. Françoise Moeliker was bij de ontwikkeling van de nieuwe site betrokken. Ze vertelt trots waarom ze zo blij is met het resultaat.

“Op de homepagina zie je in één oogopslag welke keuzes je kunt maken als je zorg nodig hebt. Kun je het zelf oplossen, heb je advies van een huisarts nodig of is het levensbedreigend? In dat laatste geval staat duidelijk dat je dan 112 moet bellen. Is de klacht niet zo ernstig, dan kun je eerst kijken bij thuisarts.nl. Er is natuurlijk een link naar die website, maar ook vind je onderaan de homepagina veelvoorkomende klachten. Denk daarbij aan koorts bij kinderen, griep of blaasontsteking.”

Als een patiënt toch besluit contact op te nemen met de huisarts, dan is alle informatie over de huisartsenposten (HAP) in Terneuzen en Oostburg overzichtelijk vindbaar. Françoise: “Er wordt duidelijk uitgelegd wat de patiënt moet doen, zoals altijd éérst bellen om een afspraak te maken. Op de pagina ‘patiënteninformatie’ is alles te vinden over eventuele kosten, het uitwisselen van medische gegevens en andere nuttige informatie. Omdat in West-Zeeuws-Vlaanderen veel toeristen komen, wordt daar ook de Medicoo-app uitgelegd.”

Françoise vertelt dat de nieuwe site een wereld van verschil is met de oude situatie. “We hoorden geregeld dat informatie niet goed vindbaar was, omdat de HAP en Nucleuszorg één website deelden. Daarom is ervoor gekozen twee nieuwe sites te laten bouwen, die ook goed werken op je mobiele telefoon. Met collega’s van de HAP zijn we gaan kijken welke informatie wel en niet belangrijk is. Ook hebben we online inspiratie opgedaan bij andere huisartsenposten. Zelf heb ik alle afbeeldingen uitgezocht, zodat de site een mooie, rustige uitstraling heeft gekregen. Gezien de vele complimenten denk ik dat dat goed is gelukt!”

Op de website is een pagina in het Engels én Duits te vinden. “We gaan nu aan de slag om de site overal bekend te maken”, vertelt Françoise tot slot. “Op campings en in hotels worden toeristen al geïnformeerd over de Medicoo-app, dus daar kan een verwijzing naar de site aan worden toegevoegd. En bewoners informeren we weer op andere manieren. Vanaf nu kan iedereen in Zeeuws-Vlaanderen snel en overzichtelijk zien welke zorg voorhanden is en de juiste keuze maken.”

Bezoek de HAP-website

 

 

Logo Nucleuszorg

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.