GGZ Jeugd

 

Geestelijke Gezondheids Zorg Jeugd

Zit je niet lekker in je vel of zit je met vragen? Maken je ouders of iemand uit je omgeving zich zorgen over jouw? Het kan helpen als je met iemand kunt praten over hoe je je voelt of waar je bezorgd over bent. In een aantal huisartsenpraktijken in Zeeuws-Vlaanderen werkt een Praktijkondersteuner Jeugd (POH-Jeugd).

Wanneer kan je naar de POH-Jeugd?

De POH-Jeugd ondersteunt de huisarts bij de zorg voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Je kan aan jouw huisarts vragen of je eens met de POH-Jeugd mag praten over jouw vragen. Ook je ouder(s) kunnen (eventueel samen met jou) praten over de zorgen die er spelen. Misschien voel je je somber, angstig, verdrietig of boos of voel je je snel geërgerd. Dan is het fijn om met iemand te kunnen praten die je begrijpt. Maar ook als je problemen hebt met slapen, verslaving, naar school gaan of andere klachten hebt zoals hoofdpijn, buikpijn of moeheid. De POH-Jeugd wil er voor jou zijn. 

Verwijzen

Vaak kan de POH-Jeugd jou helpen, in andere gevallen zal je worden verwezen naar een andere hulpverlener, zoals een jeugdverpleegkundige, kinderarts of psycholoog. Dat gebeurt altijd in overleg met jou en/ of je ouders.

Privacy

De POH-Jeugd werkt in de huisartspraktijk en daarom met dezelfde privacyregeling als de huisarts. Wanneer je jonger dan 16 jaar bent en alleen naar de praktijk komt, dan worden je ouders gebeld. Bij een verwijzing naar een andere hulpverlener is toestemming van je ouders nodig. Als je boven de 16 jaar bent, worden je ouders alleen gebeld als jij daar toestemming voor hebt gegeven.

Online informatie GGZ Jeugd

Nog niet beschikbaar

Nog niet beschikbaar

Meer online informatie 

Websites met algemene informatie over voeding, medicijnen, gezond leven, enz...

We hebben deze bij elkaar verzameld en je vindt er informatie die nuttig kan zijn voor je geestelijke gezondheid of je te maken hebt met andere gezondheidsproblemen. Klik op onderstaande knop.

Lees meer

 

Logo Nucleuszorg

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.