Voor patiënten

Op deze (sub)pagina's informeren we  over leefstijl, online informatie, onze zorgprogramma's  en over Nuclues Huisartsenposten.

 

 

Nucleus Huisartsenpost

Nucleus Huisartsenpost heeft haar eigen website: huisartsenpostzvl.nl. Hierop vind je alle relevante informatie wanneer je een zorgvraag hebt op het moment dat je eigen huisartsenpraktijk gesloten is.

Nucleus Huisartsenpost is er voor jou, wanneer je een zorgvraag hebt die niet kan wachtent tot de eerstvolgende werkdag.

Naar huisartsenpostzvl.nl

Online informatie

Online is heel veel informatie te vinden. Maar welke informatie is betrouwbaar? Op deze pagina delen we graag enkele websites waarop je nuttige en betrouwbare informatie kunt vinden, tips om je te helpen gezonder te leven, enz... 

Online informatie die hoort bij gezonde leefstijl of één van onze zorgprogramma's vind je op de betreffende pagina terug. 

JouwGGD voor jongeren

Op JouwGGD wordt handige informatie, tips en adviezen geven over dingen die jongeren en de jongerenadviseurs van JouwGGD bezighouden. Denk daarbij aan onderwerpen zoals gewicht, seks, relaties, vrienden, groepsdruk, alcohol en drugs.

JouwGGD zorgt voor betrouwbare onderwerpen over gezondheid en opgroeien die jongeren écht interessant vinden.

Vaccinaties

Vaccinaties (inentingen) beschermen mensen tegen ernstige infectieziekten. Zoals mazelen, kinkhoest en baarmoederhalskanker. Er zijn vaccinaties voor verschillende groepen mensen.

Informatie over de vaccinaties vind je op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Informatie over 'Kwaliteit van zorg'

Als je zorg nodig hebt, wil je dat die van goede kwaliteit is. Partijen maken samen afspraken over wat goede zorg is en hoe ze dat meten. Hoe vind je goede kwaliteit van zorg? Wordt die altijd vergoed? En wat kan je doen als je niet tevreden bent? Medicijnen, bijsluiters, kosten en vergoedingen? Je leest er alles over via Zorginzicht.

Naar Zorginzicht

Medicijnen

Medicijnen zijn vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling. Voldoende kennis van werking, gebruik en bijwerkingen helpt bij het juiste gebruik van de medicijnen en draagt bij aan een betere werking. Als je last van hebt van bijwerkingen kan je in de bijsluiter nagaan of de bijwerking inderdaad bij dit medicijn hoort. Meer informatie vind je ook bij bovenstaande item 'Kwaliteit van zorg'.

Lareb, meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen

Het Lareb is het meld- en kenniscentrum voor een veilig gebruik van geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsproducten.

Lareb onderzoekt de meldingen en geeft de resultaten door aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Als je verschillende medicijnen gebruikt, neemt de kans op bijwerkingen toe. Ook naarmate je ouder wordt, loop je meer kans op bijwerkingen. Overleg met je arts of apotheker over de last die je hebt van de bijwerking. Misschien hebben zij een alternatief.

Op de site van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb vind je alles over bijwerkingen. Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen als het meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Heb je bijwerkingen ervaren. meld dit dan bij hen. Je krijgt van Lareb altijd bericht terug.

Lareb & Meld bijwerking

Medicatie

Alles over medicijnen bij Apotheek.nl. Betrouwbare informatie van de apotheker in begrijpelijke taal. 

Via Rij veilig met medicijnen kan je zelf opzoeken of jouw medicijn je rijvaardigheid kan beïnvloeden. 

Rij veilig met medicijnen

Seksualiteit & Chronische ziekte

Op de site van Rutgers vind je informatie over o.m. seksualiteit en chronische ziekte.

Thuisarts.nl

Via Thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over ziekten en gezondheid. Thuisarts.nl helpt bij de vraag "Moet ik naar de dokter?". "Wat kan ik zelf doen om klachten te verlichten?" of "Wanneer neem ik beter contact op de huisarts?"

Maar Thuisarts doet meer! Het beantwoordt ook vragen over gezonde voeding. Want een uitgebalanceerde en gezonde voeding zorgt ervoor dat je voldoende energie en voedingsstoffen voor je lichaam binnenkrijgt. Met goede voeding voel je je fitter en het geeft een kleinere kans op diabetes, kanker en ziekten van hart en bloedvaten.

 

Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut is er voor jouw mentale gezondheid. Het richt zich op middelengebruik en mentale gezondheid tijdens de hele levensloop: van het ongeboren kind, tot de laatste levensfase. Per doelgroep (jeugd en ouderen) én thema (alcohol, tabak, drugs, mentale gezondheid, zorg & participatie én gamen & gokken) kan informatie opgezocht worden. 

Logo Nucleuszorg

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.