Gezond eten

Om goed voor jezelf te zorgen is goede voeding belangrijk. Eet volgens de schijf van vijf:

  • Veel groente en fruit
  • Vooral volkoren
  • Meer plantaardig
  • Zachte en vloeibare vetten
  • Dranken zonder suiker

Als je gezond eet is het geen probleem om af en toe ook buiten de schijf van vijf te eten. Kies je moment én geniet er bewust van!

Een gezonde levensstijl is altijd belangrijk maar speelt vooral bij chronisch zieken een belangrijke rol. Gezond eten en voldoende bewegen brengen meerdere voordelen met zich mee. Zo krijg je een betere conditie en ben je minder vatbaar voor bepaalde aandoeningen.

Wil je een gezond gewicht bereiken? Bespreek dit dan met je huisarts.

 

Meer weten over gezonde voeding

Bij het Voedingscentrum kun je alles kan vinden over o.a. afvallen, recepten, diëten, voeding en borst/flesvoeding en vitaminen en supplementen. Deze website biedt betrouwbare informatie over voeding en wil je helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

 

Twee handige apps van het Voedingscentrum noemen we hier: 

Mijn Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Het laat zien of je is een voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Voor producten die buiten de Schijf van Vijf vallen worden gezondere alternatieven aangeboden. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon. 

 

Kies Ik Gezond? Gezonde voeding kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt? Dat kan met de 'Kies Ik Gezond?'-app. Wil je bijvoorbeeld letten op suiker, vet of zout? Heb je een allergie? Of wil je zien of een product vegetarisch is? Je scant of zoekt een product met de app. Je geeft zelf aan waar je op wilt letten en de app helt je kiezen. 

 

Via Thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over ziekten en gezondheid. Goede voeding zorgt ervoor dat je voldoende energie en voedingsstoffen voor je lichaam binnenkrijgt. Met goede voeding voel je je fitter en het geeft een kleinere kans op diabetes, kanker en ziekten van hart en bloedvaten.

 

Alles over voeding, sport én gezondheid via VetGezond

Meer online informatie 

Websites met algemene informatie over voeding, medicijnen, gezond leven, enz...

We hebben deze bij elkaar verzameld en u vindt er informatie die nuttig kan zijn wanneer meer wilt weten over gezond eten, gezond gewicht of te maken hebt gezondheidsproblemen. Klik op onderstaande knop.

Lees meer

 

Logo Nucleuszorg

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.