6 december 2023

Ondersteuning bij digitale zorg voor inwoners Zeeuws-Vlaanderen

Emergis en huisartsen Zeeuws-Vlaanderen slaan handen ineen met Helpdesk Digitale Zorg

Vindt u inloggen in zorgsystemen lastig of spannend? Dat is begrijpelijk, want de ontwikkelingen in digitale zorg gaan razendsnel. Deze ontwikkelingen zijn echter nodig om onze zorg betaalbaar en toegankelijk te houden.  

Nucleuszorg* en Emergis slaan de handen ineen met de Helpdesk Digitale Zorg, om digitale zorg voor patiënten en cliënten in Zeeuws-Vlaanderen beter toegankelijk te maken. Zij kunnen met al hun niet-medisch inhoudelijke vragen over digitale zorg terecht bij de medewerkers van de Helpdesk Digitale Zorg. Denk hierbij aan ondersteuning met inloggen, uitleg over videobellen of DigiD. Niet alleen krijgen patiënten en cliënten zo snel een antwoord op hun vragen, ook houden zorgverleners méér tijd over voor de zorg.

Over Helpdesk Digitale Zorg

De medewerkers van Helpdesk Digitale Zorg hebben actuele kennis en handleidingen van de digitale toepassingen van Nucleuszorg en Emergis paraat. Ook hebben beide organisaties een eigen pagina op de website van Helpdesk Digitale Zorg waar allerlei relevante informatie en handleidingen te vinden zijn. Daarnaast zit het team van Helpdesk Digitale Zorg op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur klaar om patiënten van Nucleuszorg en cliënten van Emergis te ondersteunen bij alle vragen rondom hun digitale zorg. Wordt er buiten deze tijden gebeld, dan word je de volgende werkdag teruggebeld. Ook is contact via e-mail en chat mogelijk. Helpdesk Digitale Zorg wordt ingezet door tientallen zorginstellingen door heel Nederland, waardoor ze veel kennis hebben over de meest gebruikte zorgsystemen als MijnGezondheid.net, Zorgdomein en Minddistrict.

Christiane de Badts, bedrijfskundig manager Nucleuszorg: "Nucleuszorg is blij met deze samenwerking met de Helpdesk Digitale Zorg. Digitale zorg blijft namelijk lastig voor een grote groep patiënten maar de medewerkers van de huisartsenpraktijk hebben geen tijd om de patiënt hier uitgebreid bij te helpen. Door de samenwerking met de Helpdesk Digitale Zorg aan te gaan kunnen we digitale zorg beschikbaar maken voor iedereen, ook voor de groep patiënten die dit lastiger vinden."

Margret Overdijk, directeur bedrijfsvoering Emergis: “Emergis wil bijdragen aan de mentale gezondheid van alle Zeeuwse burgers. Om dit mogelijk te maken zetten we verschillende manieren en middelen in. We doen dat toenemend digitaal als dat kan en fysiek als dat nodig is. Inzet van digitale zorg is daarom steeds vanzelfsprekender. De cliënt is juist bij digitale vormen van zorg, behandeling en ondersteuning, de eigenaar van het eigen herstelproces. Een belangrijk uitgangspunt van positieve gezondheid. We zijn daarom blij dat we kunnen bijdragen aan goede ondersteuning voor burgers in Zeeland bij het gebruik van digitale zorg. We hopen dat steeds meer mensen gebruik kunnen maken van eigentijdse zorg en de mogelijkheid om tijd en plaats onafhankelijk met ons samen te werken aan herstel.”

Merlijne Sonneveld is oprichter en directeur van Helpdesk Digitale Zorg: “We zijn heel erg verheugd met de samenwerking met Nucleuszorg en Emergis. Onze missie is  dat iedereen gebruik moet kunnen maken van digitale zorg, deze samenwerking draagt daar heel concreet aan bij. Het is heel fijn dat patiënten en cliënten van Nucleuszorg en Emergis in Zeeuws-Vlaanderen nu ook bij ons terecht kunnen.

Ik hoor dagelijks ons serviceteam met geduld en compassie mensen te woord staan. Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en profiteert van de voordelen die digitale zorg ons biedt.”

*Nucleuszorg is een ondersteunende organisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen.

Bekijk de landingspagina voor patiënten van huisartsenpraktijk van Zeeuws-Vlaanderen en voor cliënten van Emergis via onderstaande knoppen:

Huisartsenpraktijk       Emergis

 

 

Logo Nucleuszorg

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.